CV dansk

Arbejde

2014-2016 Kommunikationskonsulent Aarhus Universitet
Kommunikationsmedarbejder ved ICROFS, Internationalt Forskningscenter for Økologiske Fødevaresystemer, Aarhus Universitet (Foulum). Redaktør for den populære forskningsoversigt Ny viden om økologi, kommunikationskonsulent for arbejdet med vidensyntesen Økologiens værdi for samfundsgoder  samt for EU projektet SOLID om økologisk og bærdygtig mælkeproduktion i Europa. Medarrangør for Økologikongres 2015.

Medlem af projektgruppen bag Mobile Skolehaver – et pilotprojekt, som involverer seks skoler og 500 elever i Skanderborg Kommune.

Tilknyttet som rådgiver for et af de arkitekt/entreprenørteams, som byder på det innovative byggeri Generationernes Hus i Aarhus Ø – et hus for alle aldre, som skal rumme plejeboliger, ældreboliger, familieboliger, handicapboliger og børneinstitutioner.

2012-2014 Kommunikation for Det Økologiske Råd
Kommunikations- og undervisningsmedarbejder i Det Økologiske Råd  siden juli 2012. Arbejder med undervisningsmidler og pressearbejde, bl.a. for projektet Fremtidens Landbrug og Vi deler et hav – et undervisningsmateriale på seks sprog for folkeskoleelver i landene rundt om Østersøen. Medredaktør på det grønne news site www.organictoday.dk og redaktionsmedlem på bladet Global Økologi. Desuden frelanceopgaver for bl.a. Kristeligt Dagblad og Danmarks Radio, P1.

2014: EU kommissionens kommunikationspris, CAP Communication Award
CAP Communication Award 2014 for mest innovative kommunikation af landbrugspolitiske emner i 2014. Prisen blev givet for det kombinerende rolle- og computerspil Fremtidens Landbrug produceret for Det Økologiske Råd i samarbejde med spiludvikler Sune Palsgaard, Postwork og pædagogisk konsulent Henrik Tuxen, Rungsted Gymnasium.

2009 –  2016 Freelancejournalist og fagbogsforfatter 
Desuden frelanceopgaver for bl.a. Kristeligt Dagblad og Danmarks Radio, P1, Det Økologiske Råd og diverse magasiner og fagblade. Medredaktør på det grønne news site Organictoday.dk og redaktionsmedlem på bladet Global ØkologiReportagerejser siden 2008 til USA, Indonesien, Malaysia, Indien, Nepal, Bangladesh, Uganda, Ukraine (Tjernobyl), Hviderusland, Tromsø, Berlin, London mm.

2001-2007: Miljømagasinet P1 DR – vært og programredaktør
Vært og redaktør af det ugentlige 45 minutters P1-program, Miljømagasinet – et program om miljø, energi og klima lokalt, nationalt og globalt. Reportagerejser til Kina, Vietnam, Ukraine (Tjernobyl) mm.

1997-2001: DR Vejle p4 – nyhedsjournalist og redaktionssekretær
Regional nyhedsjournalistik  på DRs regioalradio i det daværende Vejle Amt.  Del jourhavende på skift med 1-2 kolleger med ansvar for de regionale timenyheder og samarbejde med Radioavisen.

1994-2000: Vejlby Landbrugsskole – censor i formidlingsfag
Censor i formidling på jordbrugsteknologernes afgangseksamen, Vejlby Landbrugsskole. Hvert år i perioden.

1992-1997: Landbrugsavisen – fagjournalist
Reporter først med faglige emner som stofområde (kvæg, svin, mark) og siden som reporter på E&Ø (Erhverv og økonomi) med driftsøkonomi som stofområde. I en periode desuden redaktør for det månedlige specialmagasin Landsbladet Mark.

1990-1991 DR Østjyllands Radio – radioreporter
Praktikant på nyheder, baggrund og børneradio.

1990: Randers Amtsavis – lokaljournalist i Langå
Praktikant på lokalredaktion i Langå med ansvar for dækning af daværende Hvorslev Kommune. Desuden en periode i redaktionssekretariat.

1990-1991 DR Østjyllands Radio – radioreporter
Praktikant på nyheder, baggrund og børneradio.1988-1992 Økologi & Erhverv
Frivilligt redaktionsmedlem på bladet Økologi & Erhverv (dengang Økologisk Jordbrug).

1980-1988 Landbrug og højskole
Landmandsuddannelse, diverse jobs og elevpladser i landbruget og aktiv i bl.a. Foreningen Kvinder i Landbrug, Udvalget til Oplysning om Andelslandbrug, medstifter af Sdr. Felding Højskole, SiDs medhjælperklubber mm. Ansat seks måneder som projektmedarbejder i Sammenslutningen af Arbejdsfællesskaber og Produktionskollektiver, SAPA. Forfatter til bogen “Vi der valgte landet”.

1980 Udlandsophold 
Arbejde og franskkurser i Paris januar-juni 1980.

1979 Matematisk naturfaglig student, Viborg Katedralskole

Født i 1961, Rold Skov.
Datter af skovfoged Børge Skovsbøl Knudsen og folkeskolelærer Birte Knudsen


Udgivelser 

At danse livet. En antologi om Brita Haugen og rituel dans (red)
Vestjyllands Højskoles Forlag, 2015

Vi deler et hav. Det Økologiske Råd, 2o14
Faglig fiktionsbog for elever på mellemtrinnet om sammenhængen mellem maden på tallerkenen, landbrugets produktionsmetoder og havmiljøet. Udgivet i forbindelse med EU-projektet BERAS, oversat til fem sprog. www.videlerethav.dk

Skolehaver i Praksis. Forlaget Frydenlund, 2012
En inspirationsbog til lærere der vil bruge haven i undervisningen

Generationsmøder i Praksis. Forlaget Frydenlund, 2011
En fagbog til pædagoger og lærere om at bruge mødet mellem børn og gamle i forskellige pædagogiske sammenhænge.

Telling Stories of War. Lambert Acacdemic Publishing, Tyskland, 2010
Speciale om fortællende journalistik i krigsreportagen, Swansea University

Vi der valgte landet. En bog om kvinder i dansk landbrug.
Forlaget Klim, 1988.


Uddannelse og kurser

2011: Poynter Institute Florida.
Telling Great Stories. Kursus i fortællende journalistik.

2010: Update. Den Journalistiske Efteruddannelse. Seks ugerskursus og træning i webjournalistik. Tekst, foto, lyd og video til nettet.

2007-2009: Cand. mag i medievidenskab/Erasmus Mundus Master. Journalism and Media within Globalisation. Århus Universitet og DJH (2007), University of Amsterdam (2008), Swansea University (2008/09). Visiting Fellow UC Berkeley, Graduate School of Journalism (maj-august 2008). Speciale om fortællende journalistik i krigsreportagen: Tellling Stories or Informing the Public. Narrative aspects of Åsne Seierstad’s journalism in Politiken on the war in Iraq 2003. A comparative analysis.

2008 (sommer): Visiting fellow, University of California, Berkeley
Produktionsforløb sammen med 10 unge amerikanske journalister op til præsidentvalget i 23008: Udvikling af websitet News21 – en alternativ form valgdækning på nettet.

Siden 2001. Mundtlig Fortælling
Diverse kurser og uddannelsesforløb i mundtlig fortælling hos bl.a. Helle Arnfred, Brita Haugen (uddannelsesforløb med fortælling og dans over to år, Vestjyllands Højskole), Vigga Bro, Katrine Faber, Abbe Patrix m.fl.

1998 Sidefag i Europastudier, Århus Universitet (exam. art)
Deltidsstudium over to år. Fag som Europabegrebets idehistorie, EU-politik, europæisk historie mv. Afslutningsprojekt om reformen af EU’s landbrugspolitik, CAP, i 1990erne.

1995 Nordisk Journalistcenter: Norden i EU
Tre måneders kursus om Nordens forhold til det EU. Deltaget som journalist ved Nordisk Råds Session i Reykjavik, studierejser til Island, Bruxelles, Strasbourg og Berlin. Afsluttende opgave: Konsekvenser af EU-medlemskab for landbruget i de nordiske lande.

1994 Sidefag i Mellemøststudier SDU (exam. art).
Deltidsstudium over to år. Fokus på temaer som nation-building, panarabisme, national identitet og minoritetskonflikter. Studierejser: Tyrkiet, Israel, Palæstina, Syrien, Egypten. Afsluttende opgave: Vand og sikkerhed i Mellemøsten. Konflikter om vandet i de tre store flodbassiner: Nilen, Eufrat-Tigris og Jordan Floden med hovedvægt på sidstnævnte.

1988-1992 Journalist fra Danmarks Journalisthøjskole (BA)
Praktik: Randers Amtsavis; Østjylland Radio, DR. Et års engelsksproget specialisering i europæiske forhold og EU ”Europe in the world” ved School of Journalism, Utrecht i Holland og DJH i Danmark(1991-92). Hovedopgave om statsborgerskabslovgivning og minoritetskonflikter i Letland og Litauen.

1980-1985 Grønt Bevis
Landmandsuddannelse med grundskole på Næsgård Agerbrugsskole, Falster og driftslederuddannelsen fra Vejlby Landbrugsskole. Tre års praktik på landbrug forskellige steder i landet, hovedsageligt kvægbrug. Bl.a. Medarbejder på Barslundgård Andelslandbrug og Søgård Andelslandbrug.

1981 Store Restrup Højskole 
Fem måneders praktisk/teoretisk kursus i økologisk landbrug

1980 Diverse specialarbejderkurser vedr. landbrug

1979 Ærø Folkehøjskole 
Fire månder med teater, drama og musik

1979 Matematisk naturfaglig student, Viborg Katedralskole